Obligatoriskt gymnasium?

En ny regering tar makten och det första de är överens om är obligatoriskt gymnasium?
Jag vet inte vad jag ska säga om det riktigt. Men jag kan ju börja med, ÄR DE INTE RIKTIGT KLOKA? Visst, gymnasiet är i stort sett nödvändigt idag, man måste skaffa utbildning för att kunna få ett jobb. Men att göra det obligatoriskt, really? Räcker det inte med att man känner sig tvingad att gå de första NIO åren? Kan inte de sista tre få vara självvalda?

Blondinbella skrev ett inlägg som jag stöttar till 100%, ni hittar det här. Gå in och läs! Bara gör det!

Min första och största fråga kring det här beslutet är, går det fortfarande att ta sabbatsår, eller ska alla de tre åren avslutas direkt efter de första nio? Isåfall så är detta beslut ännu värre än jag först tyckte. Jag har många vänner som tagit sabbatsår, några innan och några under gymnasietiden. Det är ibland nödvändigt! Men kommer även detta val tas ifrån oss?

Jag tror även att resultaten kommer att sjunka ännu mer om detta beslut går igenom. De som verkligen inte vill eller orkar gå gymnasiet kommer, rent ut sagt, förstöra gymnasietiden för sina klasskamrater som kanske vill plugga. Jag menar, jag vet hur mycket jag stör mig på klasskamrater som väldigt ofta kommer 5min försent in på lektionen och tror att allt är som vanligt. Men allt är inte som vanligt! Lektionstiden blir kortare vilket betyder att jag inte hinner lära mig lika mycket. 5 min kan låta som väldigt lite, men efter 12e lektionen så är vi uppe i en timme….

Nej jag stöttar inte detta beslut, och jag hoppas verkligen att majoriteten av riksdagen inte heller gör det. Jag tycker av vi elever ska få ha kvar den lilla valfrihet vi faktiskt har, och få välja själva om vi vill gå gymnasiet eller inte!
Kungsgymnasiet

blogstats trackingpixel

En reaktion på “Obligatoriskt gymnasium?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>