Välkommen till Sverige!

Ibland blir jag arg, eller inte bara arg, utan riktigt förbannad! Det skedde två gånger under förra veckan, första gången var när jag läste denna artikel (numera redigerad från när jag läste den) av Eva Franchell i Aftonbladet. Hon berättar hur H.M. Drottningen ska få ta emot priset Scandinavian Human Dignity Award 2014 av Scandinavian Human Rights Lawyers, tack vare sitt arbete för flickors rättigheter, och hur arrangemanget på ytan inte går att klandra.

Det är dock vad hon gör efter detta som gör mig förbannad.

Eftersom priset de senaste året gått till abortmotståndare, och Ruth Nordström, talesperson för SHRL samt vd för Provita, skulle dela ut priset, så kan ju Franchell självklart inte hålla skillnaden på abortmotstånd och trafficking isär. Hon menar att allt bara är ett PR-knep från abortmotståndarnas sida och att ingen ska ha vetat SHRLs bakgrund egentligen. I slutet skrev hon även (i första publicerade upplagan) att det vore tråkigt om drottningens arbete skulle hamna i skymundan pågrund av en sån här grej.

Well, guess what Eva? Tack vare dig är det just vad som hänt!

Det andra som gjorde mig arg var igår när jag såg Aftonbladets senaste nyhet: Uppsala universitet drar sig ur och drottningen tackar nej till priset. Really? Så pågrund av att en organisation som vill uppvakta H.M Drottningen för sitt goda arbete kring trafficking, också driver frågor kring abortmotstånd (som för övrigt inte har något att med detta arrangemang att göra) så blir ramaskriet så högt att alla drar sig ur.

Jag är förbannad, men kan bara säga:
Välkommen till Sverige, landet där du får tycka precis vad du vill, så länge det är exakt som alla andra!
image

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>