När näthatet flödar.

Jag loggade in på twitter innan och såg denna tweet:
image Kände såklart att jag var tvungen att svara på den, vilket jag redan då visste skulle leda till en lång diskussion. Och en lång diskussion hade vi. Där framkom det bland annat att personen som skrivit detta inte ansåg att tweeten var näthat utan bara en ”objektiv observation”. Hon menade att pågrund av att Birro både var galen, lever i ett lala-land och har värderingar från medeltiden, så ansågs det därför inte som hat. Hade det däremot varit jag som skrivit det till henne så hade hon räknat det som hat eftersom att hon själv inte ansåg sig vara något utav de tre ovan.

Alltså jag funderade länge på om hon var seriös. Men uppenbarligen finns det sådana människor. Folk som hatar utan att själva se det. Människor som tycker det är okej att indirekt beskriva andra som värdelösa bara för att de råkar ha en annan åsikt än vad som är politiskt korrekt. Folk som slåss för det här med att ”gilla olika”, men själva hatar mest så fort någon faktiskt tycker olika. Det är inte okej!

Från mitt perspektiv så är det rent och skärt hat att skriva att någon är ett psykfall och värdelös. Men vad vet jag? Jag gillar att diskutera med människor som är mogna nog till att föra en vuxen diskussion, och när någon börjar göra personangrepp, då drar jag mig ur. Kan den andra sidan inte kan komma med vettiga argument så är det inte värt att skriva mer. Då har jag vunnit diskussionen.
image

Okej, jag tål mycket. Men nazist? Really? Vart kom det ifrån?

blogstats trackingpixel

En reaktion på “När näthatet flödar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>