Intervju med Sveriges nästa stjärnskott

Ida LaFontaine är tjejen vi ska hålla koll på under 2015. Hon har redan fått jobba ihop med stora låtskrivare och i måndags släpptes hennes singel Anthem. Anthem finns i två versioner, ett original och en akustisk version, där båda är galet bra och helt klart värda att lyssna på! Många, inklusive jag, tror att Ida kommer att slå igenom i år, och med Universal som bolag så är chansen otroligt stor. 

Läs min intervju med henne här nedanför och lyssna igenom både versionerna av Anthem. Jag kan inte riktigt bestämma mig vilken jag gillar mest, de är bra på olika sätt, men vad tycker ni?

DH5l5_zOb54JU4g1XZyjbGZqjZOUXphOcIwzb7qKaCk,ip4ZAmZxYHwQ5fCkWt8L2G__eCnayDSbidYubzEXSvI,6QvYJu_V8TB_t7J-erzcaLGOi1fRrPXvS7YZRuKDv7I

Foto: Micke Eriksson

Hej Ida! Vi börjar med den kanske svåraste frågan, vem är du?
Jag heter Ida LaFontaine, 17 år, går på Rytmus Musikergymnasium i Stockholm, och har precis släppt min nya singel ”Anthem”

Hur länge har du hållit på med musik?
Jag har sjungit så länge jag kan minnas. När jag var liten så byggde jag upp en scen med ljusslingor i mitt rum och sen fick min familj & kompisar köpa biljett och komma och kolla. Men när jag var 10 år gick jag in i en studio för första gången och jag älskade det. Och sen dess har jag vetat att jag vill hålla på med musik.

Har du någon förebild inom musiken?
Jag älskar Demi Lovato, tycker hon står för väldigt bra grejer, hon känns väldigt jordnära & hennes röst ska vi inte ens prata om.

Din singel Anthem kom ju ut i måndags. Vill du berätta lite om den?
Ja, absolut! Låten handlar om att va sig själv, tro på sig själv & stå för vad man tycker och tänker. Pär Westerlund (Paro) har producerat och Lauren Dyson har skrivit text.

Vad har varit roligast i arbetet inför att släppa den?
Allt är roligt. Att spela in låten, gå på massa möten, fota omslag och själva spänningen tills låten släpps.

Många tror att du kommer slå igenom i år, och Universal satsar stort på dig. Om du får drömma helt fritt, vad är din största dröm inom musiken?
Det är superkul att många tror på mig, och är så glad över att jag har hittat rätt label för mig. Om jag får drömma så är det att slå utomlands i USA en dag, men det krävs mycket för att komma dit, så först och främst är ju drömmen att slå i Sverige!

Och en avslutande fråga, vilken gillar du bäst av Anthem versionerna? Den akustiska versionen eller originalet?
Hm.. Svår fråga, jag lyssnar på båda lika mycket, men om jag bara får välja en så är det orginalet, för den är mer popig och jag kan inte stå still när jag hör den versionen!

YouTube Preview Image
YouTube Preview Image

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>