Umeå

Jag och min bror satt i soffan, spända på vad vi alldeles strax skulle få reda på. Mamma hade precis avslutat telefonsamtalet med pappa uppe i Stockholm, och nu visste de båda vart kommande år skulle spenderas. Vart flytten med största sannolikhet skulle gå till sommaren. Att det var spänd stämning är lite underdrift, det var som att allt hängd på en skör tråd. Skulle det bli Göteborg som jag vill? Eller Stockholm dit min bror planerat att flytta ändå? Eller skulle det bli någon helt annanstans i Sverige som vi inte riktigt räknat med?

Mamma säger staden, fyra bokstäver, Umeå.
Umeå.
Universitet, slalom, norrsken, Samuel Ljungbladh, och sen till hösten även familjen Bergh. Oj.

Umeå ligger 100 mil från Skillingaryd. 100 mil från allt och alla jag tycker så galet mycket om. 95 mil från den skola jag älskat att gå till. 76 mil från farfar och Inger, och 110 mil från mormor och morfar. Umeå.

Första jag kände var en riktig chock. Umeå? Really?
Efter att chocken börjat lägga sig lite så försökte jag ändå se positivt på det. En ny start, igen. Ett ställe jag aldrig någonsin besökt tidigare, samt alla möjligheter att utbilda mig till civilekonom och fortfarande kunna bo hemma. Ja, varför inte?

Nu 7 veckor senare känns det ändå ganska bra. Jag ser fram emot att flytta, även fast det kommer bli fruktansvärt svårt att lämna alla vänner här nere i Småland. Jag menar, jag kan inte åka på en dagsvisit hit och hälsa på liksom. Och Glimmande Jul kan jag glömma. Men på något sätt känns det ändå helt okej. Jag tror att det kommer bli en spännande resa att få vara med om.
Umeå liksom. Umeå. Umeå.
LGNorlin-110817-27985-Edit UME-webb-1206x430_vinter umu-main

blogstats trackingpixel

4 reaktion på “Umeå

 1. Wow! Du kommer flytta 10 timmar norrut 😱 Det tänker jag se som en anledning för mig att ta en roadtrip när jag skaffat mitt körkort! :)
  När i sommar flyttar ni?
  Saknar dig! KRAM!

  • Haha, jag RÄKNAR med att du tar en roadtrip upp dit! :)
   Mamma och pappa flyttar i början eller typ juni/juli månadsskiftet, lite oklart ännu. För mig beror det på jobb. Får jag sommarjobb i Skillingaryd blir jag ju kvar hela sommaren, men i ”värsta” fall får jag jobb där uppe redan från den 15e juni och då hinner vi ju inte träffas alls… :/
   Saknar dig med! KRAM!

 2. Spännande! Jag bor i / utanför Umeå och drömmer istället om att flytta till Småland, där jag även har lite släkt. Hoppas att du får det bra här! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>