Vem gillar olika idag?

Jag tror inte att det finns någon som missat att det i lördags var World Down Syndrome Day och att kampanjen #RockaSockorna var i fredags. Kampanjen som gick ut på att man skulle gå med två olika strumpor på sig för att visa att alla är lika mycket värda även fast man inte är ”normal”.

Nu är det måndag. Tillbaka till vardagen, och tillbaka till det faktum att 60% av alla graviditeter där fostret har Down Syndrom slutar i en abort, samt att de i Danmark räknar på att det efter 2030 inte kommer födas ett enda barn med Down Syndrom där. Och de tycker det är något positivt.

Hashtaggarna #annorlundaärbra och #vigillarolika som trendade i fredags är som bortblåsta nu ett par dagar senare, vilket får mig att ställa frågan, gillar vi verkligen olika eller var det bara ett enkelt sätt att få pluspoäng bland omgivningen och på sociala medier?

Det är enkelt att kampanja med två olika strumpor och säga att vi gillar olika och att alla är lika mycket värda. Men menar vi det? När över hälften av dessa barn aborteras och grannlandet talar positivt om att det inte kommer födas fler sånna barn inom en snar framtid. Vart finns ”vi gillar olika” i det?
Vem gillar olika idag liksom?
image

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>