Älska Livet

Och helt plötsligt blev det helt tyst här på bloggen i några dagar. Anledning? Jo jag montrar på för Älska Livet på Tre Dagar!
Älska Livet är en ungdomsorganisation som jobbar för att minska aborterna i Sverige genom en attitydförändring. Det sker ca 37000 aborter i Sverige varje år vilket betyder att ca var fjärde graviditet slutar i en abort. Det är GALET mycket, och det tror jag att många kan skriva under på!

I Älska Livet är inte målet att ändra några lagar utan mer att göra det okej att faktiskt våga behålla barnet om man vill, utan att anses som oansvarig av samhället. Som det ser ut idag så är en utav de första frågorna en gravid tonårstjej får hos ungdomsmottagningen, ”när vill du göra abort?”. Alltså hör ni hur mycket fel det ligger i den frågan? Vad hände med valfrihet?
En sjuksköterska på en skola fick sparken efter att en elev bett henne om tips på organisationer som man kunde kontakta om man ville behålla sitt barn, och hon hade gjort det. Så uppenbarligen är det inte ens okej att ge information om det till någon som faktiskt frågar! Hör ni fortfarande inte hur sjukt det är?

Det jag gillar med Älska Livet är att det kan vara så brett mellan åsikterna. Vissa är helt emot abort, medan andra tycker det är okej ibland. Men vi kan ändå enas under att vi tycker det görs för många, och att vi vill göra någonting åt det. Det finns utbildningshelger och inspirationsdagar, lokalavdelningar som jobbar mer aktivt för att stötta unga föräldrar, och sedan är vi runt och montrar endel också. Allt för att få ut budskapet att det faktiskt är okej att behålla sitt barn trots att samhället inte tror på en!IMG_5725.JPG

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>