Fotoutmaning, sömn

Sömn alltså, denna stora vetenskap. Ibland har jag faktiskt funderat endel kring just sömn, det är ganska spännande om man tänker efter liksom. Tänk att vi är vakna x antal timmar varje dag, men för att orka dessa timmar måste vi gå in i någon sorts dvala varje natt där vi inte är medvetna om vad som händer runt omkring oss, men ändå är vi säkra på att vi vaknar upp ett par timmar senare. Varje gång.

Man kan inte bestämma exakt när man ska somna eller hur länge man ska sova (eller lite kan man ju bestämma), utan det är liksom kroppen som sköter jobbet på något sätt. Man måste bli avslappnad och trött för att ens kunna somna, men ibland funkar det inte iallafall.
Några knep jag brukar köra på när jag inte lyckas somna en kväll är först att jag sätter på något annat att lyssna på. Har en spellista jag brukar ha på, men ibland är det skönast med en podd eller bara helt tyst. Det är det första jag gör. Funkar inte det så är mitt nästa steg att helt vända på mig i sängen, lite som Pippi Långstrump, och ha huvudet i fotänden av sängen och fötterna under kuddarna. Tro mig eller inte, men det funkar faktiskt otroligt bra!

Haha, har ni några knep ni bukar ta till mitt i natten när kroppen vill allt annat än att sova?
image

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>