Hur gammal är jag egentligen?

För ett tag sedan gjorde jag ett ”analys-test” på Facebook. Det kommer ju sådana nu och då, och att de oftast inte stämmer kan vi nog alla skriva under på. Men just med detta test insåg jag något spännande, något som jag egentligen vetat hela mitt liv, och som jag hört andra säga till mig också. Det är det här med ålder.
Jag är 18 år, men jag antar att jag ser ut att vara äldre, eller något sånt. Jag vet inte huuur många gånger jag fått höra att folk tror att jag är över 20. När jag var 15 var jag iväg med pappa på en konferens och fick ärligt frågan om vi var gifta. När jag var 16 var jag återigen iväg med pappa på ett ställe. Denna gång var det någon som kom fram och sa att hon hört att jag fått jobb i Värnamo (hint: mamma var den som fått jobb, jag skulle bara börja 2an på gymnasiet..). Suck. Eller det är ju ganska kul egentligen. Men pågrund av dessa (och alla andra som misstagit min ålder), så har jag en känsla av att jag faktiskt ser äldre ut än vad jag är. Lite lagom mycket äldre.

Samtidigt, när det kommer till mental ålder, så känner jag mig lite delad. Ibland känner jag mig inte som äldre än typ 15, men samtidigt kan jag ibland bli lite stressad över att jag inte är gift och har barn än. Då brukar jag få lugna ner mig och påminna mig om att jag faktiskt bara är 18 och inte 35. Men mentalt känner jag mig som 35. 35 är nästan min dubbla ålder.

Brukar ni också känna så, eller är jag helt ensam om att känna mig äldre än jag faktiskt är? Det kanske har något att göra med att jag gått ett år före i skolan och alltid varit tvungen att bete mig som äldre än vad jag är (och även äldre än alla andra för att inte bli klassad som den lilla). Men jag vet inte. Det kanske bara är jag.
Skärmavbild 2015-12-27 kl. 15.16.45

blogstats trackingpixel

En reaktion på “Hur gammal är jag egentligen?

  1. Hejsan,
    Jag heter Tove Lindgren och jobbar med ett företag som hjälper bloggare att få betalt för att skriva valfria inlägg inom passande ämnen.
    Om du kan tänka dig att skriva ett inlägg mot betalning så får du gärna maila mig på tove.lindgren@pvmmedia.com så kan jag skicka mer information.
    (Även ni andra som driver bloggar är välkomna att kontakta oss).
    Mvh, Tove

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>