Jullan tipsar: Packa smart!

En torsdag kan ibland innebära packdag för att man direkt efter jobb/skoldag på fredagen ska åka iväg någonstans över helgen. Det är min situation ikväll. Generellt har man ofta inte massor med tid för själva packandet då man vill dra ut på det tills sista minuten för man behöver vissa grejer tills precis innan man ska åka (you know typ tandborste, smink..)
Därför såhär i packmode tänkte jag dela med mig om några kanske rätt vanliga men väldigt användbara packtips!

Packa för så länge du ska vara borta.
Inför de flesta resor har man bestämt hur många dagar man ska vara borta. Släng därför inte ner hela garderoben utan bestäm specifika outfits för respektive dag. För oftast vet man också vad för typ av kläder man behöver, vilka sättningar man kommer befinna sig i. Ska du på fest, bestäm klänning redan när du packar.
Extra tips för lätt packning är att man kan kombinera flera outfits med samma plagg. T ex. att man kan ha samma par byxor till flera olika överdelar.

Skriv en packlista.
Inget nytt under solen, men ett vinnande koncept. Jag brukar också dela in min packlista i olika kategorier.
Oftast i överdelar, nederdelar, necessär och övrigt.
Nu kan du bara lista upp de plaggen du behöver för de outfits du bestämt. Var också specifik när det gäller underkläder etc. Ska du vara borta i 10 dagar, skriv ”10 par strumpor”. Kryssa av saker från listan när du lagt ner dem i väskan. Bocka inte av sådant som ska tas med precis innan avfärd ”för det kommer man komma ihåg att slänga ner imorgon”.
Låt ”smink” stå kvar okryssad tills du sminkat dig och faktiskt har packat ner det.
Extra tips för smidigt pack – skriv också vilken väska saker ska packas i. Om det är handväskan eller resväskan.

Välj väska efter resmetod.
Ska du åka tåg, framförallt om du har byten, välj inte en otymplig väska du måste kånka på kroppen om det inte är en ryggsäck. Ta en väska på hjul. Trust me on this. Jag har för många gånger rest med en överpackad sportbag där jag blivit tvungen att skifta axel i vartannat steg. Ibland är en lite för stor rullväska bättre än en alltför proppad mindre bärväska.
Extra tips för effektivt resande är att undvika för många komponenter. Ibland känns det smidigt att fylla dem utrymmen man har. T ex. om man har med en extra handväska, använd inte den som mer plats att lägga saker i utan se på den som packning, så slipper man gå med för många saker för ens händer att bära.

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>