Med hela världen som arbetsplats

Jag hade egentligen inte tänkt skriva något om alla upplevelser här i Lettland förens jag kom hem och kunde sammanfatta allt, men efter kvällens möte känner jag att jag bara vill skriva av mig om vad jag kände.
Vi var på Riga 2 och de skulle ha gudstjänst. Riga 2 är en kår i en fattig del av Riga, och de säger att ungefär 80% av alla som kommer på gudstjänst är hemlösa. Peter predikade, samt sjöng ihop med Rut, och jag skulle dela ett vittnesbörd och sjunga en sång. Allt annat som skedde i mötet (inledning, mellansnack & lovsång) var på Ryska så vi kunde inte förstå och inte eller försöka hänga med i sångerna pga deras annorlunda alfabet.
Men någonstans mitt i det där, efter att jag har delat ett vittnesbörd (som blev som en kort predikan) där jag förhoppningsvis fick skicka in hopp och ljus in i människors liv, och sjungit en sång som handlar om hur stor Gud är och att han alltid lyfter upp oss i sina händer så vi aldrig behöver vara ensamma, så gick jag ner och de började sjunga lovsång igen på ryska. Och någonstans där så insåg jag bara återigen att det är detta jag vill hålla på med. Jag vill predika till människor i andra delar av världen. I fattigare delar av världen, utanför Sverige, på engelska, och tillochmed med tolk är fine!

Min dröm som 8åring var att bli missionär i Afrika. Jag vet inte om det är just Afrika som behöver fler officerare längre (dom är hur många som helst), men snart 13 år senare finns fortfarande samma dröm kvar – att få arbeta för Gud i andra delar av världen. Jag verkligen hoppas och önskar att jag kan få göra det i min framtida tjänst som officer i Frälsningsarmén. Sverige är bra, men det är inte där jag ska vara, och det fick jag återigen inse idag. IMG_4972 ”Jag vill tjäna Gud, med hela världen som arbetsplats.”

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>